Oplev Odense

din by odense

Besøg byens turistattraktioner og seværdigheder

Oplev Odense - close-up

Odense er den 3. største by i Danmark og tilmed en af de hyggeligste. Byen har meget at byde på for både børne­familier, ældre og kærestepar, men er også oplagt til venindehygge eller mor-dattertur. Her er noget for enhver smag, hvad enten du er ude efter kultur, shopping, arkitektur eller en god madoplevelse.

Odense ligger nærmest midt i Danmark og kan besøges på en dagstur fra store dele af landet, f.eks. er der kun ca. halvanden time med toget fra København, og Århus er heller ikke langt væk. Der er nok at opleve, så planlæg gerne et par dage eller mere, for når først du er ankommet, vil du ikke hjem igen.

Oplev Odense – her er et par bud på attraktioner og seværdigheder.

dbO
hello

Populære seværdigheder for hele familien

Blandt de mest populære seværdigheder i Odense er uden tvivl H. C. Andersens hus. Den store digters hjem tiltrækker hvert år tusinder af gæster fra hele verden, og huset, som i dag er omdannet til museum, er absolut et besøg værd for både store og små. Vejret i Odense kan være lige så omskifteligt som i resten af landet, men byen byder på aktiviteter både inde og ude.

En anden særdeles populær aktivitet for både unge og gamle er en dejlig sejltur på Odense Å, hvor turen går gennem frodige grønne områder og man næsten glemmer, man er midt i en af Danmarks største byer. Turen starter ved Munkemose og slutter/vender ved Fruens Bøge. Undervejs er der flere stop, hvor I kan stå af og stige på igen senere. Turbåden er overdækket, så selv om der skulle komme en lille byge, kan I stadig sidde i tørvejr og nyde de smukke omgivelser.

Rejser man med børn er det altid et hit at beskæftige sig med dyr, og i Odense Zoo, som er en af Danmarks største dyrehaver, kan I møde en masse sjove og spændende dyr.

Odense Rådhus er bestemt også et besøg værd. Det smukke gamle rådhus blev opført fra 1881-1883 og erstattede det tidligere rådhus, som efter 400 år måtte lade livet for det nye byggeri. Rådhuset er opført med inspiration fra den italiensk-gotiske stil, og er du interesseret i arkitektur anbefaler vi, at du lægger vejen forbi.

Oplev Odense og Gastronomi i særklasse

Odense har en perlerække af fine spisesteder, og derfor kan I sagtens nyde en tur på restaurant Odense. Her finder I alt lige fra avanceret japansk kogekunst og italienske fristelser til en saftig bøf, smørrebrød og traditionel dansk mad.

Mange steder serveres der øl fra lokale fynske bryggerier, som er kendt for deres høje kvalitet. De fleste af byens restauranter ligger i Odense Centrum.

Shopping i Odense

Odense har et stort og varieret shoppingliv og derfor kan det også være stedet at besøge, næste gang Dankortet for alvor skal svinges, eller hvis I trænger til at opleve lidt andet end seværdigheder.

Byens hyggelige gågade er et must og her er der butikker for enhver smag. I udkanten af byen finder du Rosengårdcentret, hvor du finder et bredt udvalgt indenfor mode, smykker, bolig, børn, beauty samt et udvalg af lækre spisesteder til, når sulten indfinder sig. Centret har også en biograf, hvor de nyeste film vises.

Gå i teatret og få en på opleveren

Holder I af at gå i teatret, er I kommet til det rette sted, for Odense Teater er blandt landets førende. Her spilles flere forskellige forestillinger sideløbende og stykkerne er af meget forskellig art. På Odense Teaters hjemmeside kan du orientere dig om aktuelle forestillinger, og her kan du også købe billetter.

Der er altså meget at opleve i Odense, og byen kan derfor være et oplagt sommerferiemål for familien, men er bestemt også velegnet som en dejlig weekend getaway med kæresten. Her er der rig mulighed for både oplevelser, afslapning og forkælelse.

Vores hensigt med denne liste er at skabe opmærksomhed omkring de mange turistattraktioner og seværdigheder. Et besøg er med til at give en helhed omkring byen.

Tusind tak for det!

Hvis du har et forslag til en seværdighed, et spisested eller en butik i eller omkring Odense, er du mere end velkommen til at kontakte os. Kontakt os under kontakt i menuen.