Odense Boldklub
din by odense

– en hurtig introduktion af OB og fodbold i Odense

Om Odense Boldklub, Nature Energy Park & fodbold i Odense

Odense Boldklub (bedre kendt gennem superliga-holdet OB) er Odenses lokale boldklub. Odense Boldklub er en gammel kending i byen. Klubben blev stiftet i 1887, og har siden dengang kæmpet sig op gennem de konkurrencefyldte fodboldligaer i Danmark.

Da OB blev Danmarksmestre

OB har vundet danmarksmesterskaberne i fodbold af flere omgange. Før Superligaens indførelse i 1991 spillede OB også i den ypperste liga i Danmark – dengang kendt som 1. division. Og i 1. division har OB vundet hele 3 mesterskaber.

OB’s første mesterskab i 1. division var i 1977, hvor klubben vandt over B–1903 – Gentoftes fodboldklub. Anden gang OB vandt mesterskabet i 1. division var i 1982, hvor de snød AGF for mesterskabet.

Sidste gang OB hentede landsmesterskabet hjem til klubben var i 1989 – 2 år før Superligaens indførelse. Dengang var det afsluttende opgør mellem OB og Boldklubben Frem, hvor OB vandt 2-1. Sølvvinderen dette år var Brøndby IF.

OB i superligaen

Siden Superligaens indførelse i 1991 har OB ikke lagt navn til guldet. Til gengæld har OB vundet sølv og bronze af flere omgange – hhv. sølv af 4 omgange, og bronze af 2 omgange.

Særligt sølv-årene i de tre sammenhængende sæsoner fra 2008-11 er værd at fremhæve her. Her vandt OB nemlig sølv alle årene – med FC København på guldet, og Brøndby IF på bronze de samme år.

Sæsonen 2010-11 var sidste gang OB har været på podiet (2022).

Få en oplevelse – besøg Odense Stadion (Nature Energy Park)

På Højstupvej ved Ådalen i Odense finder du Odense Stadion, også kendt som Nature Energy park. Odense Stadion lever op til UEFA’s krav, og fungerer som OB’s hjemmebane – hvor sejrer hyldes i fællesskab, og hvor nederlag begrædes kollektivt af de mange heppende OB-fans.

Nature Energy Park blev indviet i 1941, og gennemgik en omfattende renovering fra 1996-2005. Stadionnet har 4 tribuner: Albani-tribunen, Richard Møller Nielsen-tribunen, Barfoed Group-tribunen og 3F-tribunen.

I alt er der plads til ca. 14.000 tilskuere på stadionet. Dog nåede tilskuerrekorden et besøgstal i 2009, der var lidt højere. Her skulle OB spille mod FC København, og der var mødt 15.486 tilskuere op for at heppe på OB. Denne kamp endte da også med en tilfredsstillende sejr til hjemmebaneholdet på 3-2.

Nature Energy Park stiller dog ikke blot sine faciliteter til rådighed for fodbolden. Der afholdes også med jævne mellemrum koncerter på stadionet – fx som i sommeren 2007, hvor Elton John spillede koncert i parken. Nature Energy park stiller også lokaler til rådighed, som man kan leje sig ind i – fx i forbindelse med taler, konferencer o.l.

Odense boldklub OB

Arkivfoto: Skilt på Odense Station med OBs logo

Området omkring stadionet

Ådalen, hvor Nature Energy Park har til huse, er et idyllisk sted i Odense, der munder ud i et bredere vandløb i Odense Å syd for byen. Dette område er kendt for sine idylliske sejladser på åen, og åløbet akkompagneres af overhængende træer, der danner flotte buegange og faciliterer fantastiske sejloplevelser.

Du finder også adskillige boldbaner omkring stadionet, der huser mange af Odenses øvrige boldklubber. Når der ikke er træning på banerne kan de tilgås af besøgende, der har lyst til at spille noget fri bold i venners lag.