Odense Teater

din by odense

– besøg det næstældste teater i Danmark

Odense Teater har et stort repertoire af danske og udenlandske klassikere

Odense Teater er centrum for byens kulturelle liv – og et fantastisk sted at tilbringe tid sammen med venner og familie. Her kan du grine, græde, måbe og nyde spændingen fra kanten af sædet sammen med dem, du holder af.

Du finder Odense Teater på Jernbanegade 21, hvor teaterbygningen troner højt som et af Odenses mest betydningsfulde kulturelle vartegn. Her har teatret ligget siden 1914 – men teatret i Odense trækker tråde helt tilbage til 1796. Dermed er Odense Teater faktisk Danmarks næstældste teater, og en af Danmarks tre landsdelsscener.

Hvis du overvejer en tur i Odense Teater med vennerne eller familien, så kan du blive klædt på til besøget herunder. God fornøjelse.

Forestillinger og scener: Det finder du i Odense Teater

Odense Teater er spækket op til randen med et væld af spændende forestillinger, scener og lokationer, der blot venter på et publikum. Hvis du endnu ikke har overvejet en offentlig rundtur på teateret, så bør du starte her – læs mere herunder.

Forestillinger i Odense Teater

På Odense Teater finder du både dans, drama, musicals, opera, musik, komedier og alle klassikerne – alle årets sæsoner.Vi henviser til Odense Teaters online forestillingskatalog, der altid holdes opdateret.

Store Scene – til de store oplevelser

Store Scene i Odense Teater har kapacitet til 483 personer, og er stedet for teater-oplevelser i Odense af den helt store kaliber. Billetprisen her er typisk en smule højere end til de andre scener. Store Scene ligger i teateret i Jernbanegade.

Teatersalen Odeon

Teatersalen Odeon i Odense Teater har kapacitet til ca. 250 gæster, og er Odense Teaters næststørste scene. Teatersalen Odeon har en særskilt adresse i Odeons Kvarter 1, ca. 200 meter fra Odense Teaters hovedlokation i Jernbanegade.

Værkstedet

Værkstedet på Odense Teater har kapacitet til ca. 75 gæster, og danner rammer om mere intime og eksperimenterende forestillinger.
Odense Teater

Offentlig rundvisning på Odense Teater hver mandag

Har du din første gang på Odense Teater til gode?

Så kan du hurtigt blive dus med stedet – for hver mandag tilbyder Odense Teater nemlig en offentlig rundvisning på teateret. Under rundvisningen vil du blive klogere på teateret, historien bag samt de aktuelle forestillinger. Du kommer både forbi teaterets scener, kulisserne, kostumeloftet, malersalen, rekvisitdepotet og mange flere steder.

Rundvisningerne finder sted hver mandag kl. 10.30, og varer ca. 1 time og 15 minutter.

Prisen for deltagelse er 75 kr. (halv pris for børn under 12 år), og rundvisningen kræver ingen tilmelding på forhånd. Du skal blot møde op ved Odense Teaters hovedindgang i Jernbanegade. Bemærk, at rundvisningen foregår på dansk, og indeholder trapper.

Ønsker du en privat rundvisning på teateret?

Hvis I er en gruppe på over 10 personer, der ønsker en privat rundvisning på Odense Teater, så kan det sagtens lade sig gøre. Prisen starter på 1.000 kr., og afhænger af jeres ønsker til rundvisningens rute og varighed.

Detaljerne planlægger I med rundviserne:
Skriv til rundvisning@odenseteater.dk for at booke en privat rundvisning på teateret.

Åbningstider for Odense Teater

Odense Teater arbejder ikke med faste åbningstider. I stedet finder de mange forestillinger sted på udvalgte dage og tidspunkter – tjek teaterets aktuelle program for flere informationer. Du finder programmet her.

Vil du i kontakt med Odense Teater?
Så kan du enten møde op i foyeren, ringe på tlf.: 66 12 00 52 eller skrive til billet@odenseteater.dk (mailen her kan også bruges til generelle henvendelser og spørgsmål).

Åbningstiderne for kontakt er mandag, onsdag og fredag fra kl. 9.00-14.00.

Odense Teater holder lukket på helligdage, mellem jul og nytår samt i hele juli.

Besøg teateret på www.odenseteater.dk

odense
Få nyhederne fra dinbyOdense
Hold dig orienteret med de spændende aktiviteter, tilbud og nyheder fra Odenses byliv
- Vær blandt de første der får besked.

Ved tilmelding: Hold øje med din indboks, vi sender en bekræftelsesmail du skal godkende.
Som modtager kan til enhver tid afmelde i bunden af hvert udsendt nyhedsmail.