Besøg
Odense Bys Museer

din by odense

– Odense er sprængfyldt med kultur

Odense Bys Museer - få en oplevelse fra gamle dage

Odense er en spændende by, som har været hjem til mange af Danmarks største personligheder, og byen er sprængfyldt med kultur. Derfor er der også mange forskellige spændende museer i byen, som du kan besøge. 

Oplev Odense Bys Museer, herunder er lidt il inspiration.

Mønstergården

Mønstergården er et spændende museum i Odense, som giver dig viden om den spændende historie om Odense og Fyn generelt. Her kan du opleve en række tankevækkende og inspirerende udstillinger, og der er både oplevelser for børn og voksne.

Du vil bl.a. blive meget klogere på hvem fynboen er og hvilke faktorer der var med til at forme fynboens liv. Derudover er Mønstergården et smukt og idyllisk sted, som er spændende bare i sig selv.

HC Andersens hus

Vi kender alle sammen H.C. Andersen. H.C. Andersen blev født tilbage i 1805 og har skrevet mange fantastiske tekster, som er kendte hele verdenen over.

Man har i mange år kunne besøge det hus som H.C. Andersen voksede op i, men d. 30. juni 2021 åbnede H.C. Andersen Hus, som er et stort museum der dækker over H.C. Andersens spændende historie, samt alle hans fantastiske værker. Det er uden tvivl Odenses største attraktion.

Selve museet er designet af den japanske arkitekt Kengo Kuma og er en utroligt unik bygning. Den dækker over 12.600 m2 og har både indendørs områder og udendørs rum.

Odense Bys Museer

Thriges Kraftcentral

Thriges Kraftcentral er en industrihistorisk perle i Odense, som har en lang historie og er et meget spændende sted.

Det er landets bedste eksempel på det unikke og verdensændrende elektricitetsværkbyggeri der begyndte i begyndelsen af 1900-tallet. Det er meget velbevaret og utroligt spændende at opleve.

Her har du mulighed for at lære enormt meget om elektroteknikkens begyndelse og opleve det imponerende intakte interiør.

Den Fynske Landsby

Den Fynske Landsby er et 75 år gammelt museum, som inviterer dig indenfor til en uforglemmelig oplevelse fra en svunden tid. Ikke nok med at museet er utroligt spændende for voksne, så er det også altid en succes hos børn.

Med et besøg hos Den Fynske Landsby bliver du transporteret tilbage i tiden og får lov til at opleve fortiden, som om du lever i denne tid. Her kan du prøve mange forskellige aktiviteter, som bl.a. at lave mad, arbejde i marked og mange andre aktiviteter og ting, som de gjorde tilbage i fortiden.

Du får med andre ord lov til at opleve hvordan en landsby og dagliglivet var helt tilbage i 1800-tallet før man kendte til elektricitet og alle de andre ting vi kender til i dag.

Odense Bys Museer

Carl Nielsens Barndomshjem

Carl Nielsens Barndomshjem er et spændende museum, hvor du kan opleve de rammer som komponisten Carl Nielsen voksede op i. Huset ligger ca. 15 km syd for Odense og blev bygget tilbage midt i 1800-tallet.

Her inviteres du indenfor til en historisk perle og har mulighed for at lære mere om Carl Nielsen og hans inspirerende liv.

Et besøg på et af Odense Bys Museer er en begivenhed for hele familien – både for de unge og gamle.

Få mere information om Museum Odense.

Få nyhederne fra dinbyOdense
Hold dig orienteret med de spændende aktiviteter, tilbud og nyheder fra Odenses byliv
- Vær blandt de første der får besked.

Ved tilmelding: Hold øje med din indboks, vi sender en bekræftelsesmail du skal godkende.
Som modtager kan til enhver tid afmelde i bunden af hvert udsendt nyhedsmail.

hello