3d

Spar tid og penge med rapid prototyping

Hvis du arbejder i industrien, er du måske stødt på udtrykket rapid prototyping. Denne revolutionerende teknologi dykker vi ned i her, så læs med og få viden og inspiration til, hvordan I måske også i din virksomhed kan drage nytte af rapid prototyping.

Vi kommer blandt andet ind på, hvad rapid prototyping er, hvem det kan være relevant for, og vi ser på, hvorfor det er så smart. 

Lynhurtige prototyper

Men hvad er rapid prototyping? En direkte oversættelse fra engelsk kunne være “lynhurtig fremstilling af prototyper”, og det er netop, hvad der er tale om. Med rapid prototyping kan man fremstille prototyper og bruge dem som en hjælp til udvikling af produkter og elementer, inden disse sættes i produktion. Læs mere om rapid prototyping her.

Fremstillingen af prototypen kan blandt andet foregå ved 3D printing, hvor en printer i stedet for blæk eller toner printer med et forbrugsstof med fylde og vægt, som gør det muligt at opbygge et element. Forud for selve fremstillingen udarbejdes en tegning, som ligger til grund for selve fremstillingen af elementet.

Hvem kan bruge det?

Rapid prototyping er relevant indenfor mange brancher. Det kan eksempelvis dreje sig om virksomheder, der udvikler laboratorieudstyr eller bandagister, der fremstiller proteser. Også i den grovere industri som for eksempel producenter af dele til lastbiler kan drage nytte af denne teknologi. Der er altså mange steder, det kan være nyttigt hurtigt at kunne få fremstillet en virkelighedstro prototype af et produkt eller en komponent.

Idéen bliver konkret

Men hvorfor er rapid prototyping smart? Inden denne banebrydende teknologi blev til virkelighed, var man nødt til at gennemgå en større både langsommelig og kostbar proces med at få fremstillet en model af det produkt, man ønskede at sætte i produktion. Med rapid prototyping er det muligt på kort tid og til en brøkdel af prisen af få fremstillet en håndgribelig model af en idé, der er klar til at forlade tegnebrættet og påbegynde rejsen mod produktion.

Med rapid prototyping kan man virkeliggøre sine opfindelser og give både kunde og udviklere en idé om, hvad der er tale om. Prototypen danner baggrund for forbedringer og justeringer og er dermed et effektivt redskab til videreudvikling, inden der endeligt trykkes på knappen, og produktet går i produktion. Det kan være dyrt at sætte et produkt i produktion for efterfølgende at opdage en fejl, men denne risiko kan altså minimeres med rapid prototyping.


Denne artikel er annoncørbetalt og produceret i samarbejde med damvig.

blomst
dbO7
dbO
dbO

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.