bahne
bestil avis

Se Odenses spirende kunstneres værker

spirende kunstneres værker

Det Fynske Kunstakademi åbner op for den officielle Rundgang, som har til formål at vise akademiets dygtige studerendes værker frem for offentligheden

Det er også en oplagt mulighed for nysgerrige og kunstinteresserede at lære mere om de spirende kunstneres værker og arbejdsproces, samt få en mere intim oplevelse af de værker, der det forgangne år er blevet arbejdet på. 

Idéen om en såkaldt ‘rundgang’ kan findes på de fleste kunstakademier – idéen er en form for fernisering som er tilgængelig for offentligheden; et glimt ind i kunstnernes verden. På Det Fynske Kunstakademi er der tale om en decideret rundgang, hvor man går rundt på Akademiets første sal og ser kunstneres værker. 

Noget af det fantastiske ved et kunstakademi, er dets rammer, som gør det muligt både at bryde med traditioner, forventninger og stilistiske metoder, eller bevidst at gøre brug af disse for at opnå et bestemt resultat. Ved at få et indblik i den moderne danske kunsts udvikling, har du mulighed for at opdatere dit kunstsyn og samtidigt fejre og anerkende morgendagens spirende kunstnere, når de blotter deres arbejde for offentligt skue. 

Noget af en oplevelse

Med mere end 50 kunststuderende på akademiet, vil du kunne få mange spændende, flotte og øjenåbnende oplevelser på Rundgangen. Der er både mulighed for at se de studerendes arbejdspladser i atelieret, såvel som det arbejde, de har udført det sidste år. 

Rektor Kristine Kern mener, at gæster udefra har en hel del at se frem til, og har i den forbindelse udtalt sig således: “Jeg ved, at vores studerende har arbejdet hårdt med udstillingen, og at de gør deres bedste. Jeg forventer derfor at se en spændende og divers udstilling, som vil introducere vores gæster til mange af de forskellige medier og udtryk, som optager den unge kunst lige nu”, som det fremgår på Akademiets hjemmeside

Hvad kan du se frem til?

Akademiet rummer ikke kun malerkunst, som mange nok associerer med ferniseringer og kunst i det hele taget; andre former hører også til på Akademiets gange. Blandt andet kan du se fotografier, vævning, skulpturer, objekter i forskellige materialer og selvfølgelig også malerier. 

Ophængningen og måden hvorpå kunstnernes værker bliver fremvist er også uortodoks i forhold til tidligere år, og der er dermed lagt i ovnen til en uforglemmelig og unik oplevelse for kunst- og kulturinteresserede.

Praktisk information

Dato og tidspunkt: Mellem d. 21 og 23. januar fra klokken 11.00-16.00. Akademiet åbner officielt for Rundgang d. 20. januar ved en åbningstale fra rektoren, Kristine Kern.

Adresse:
Det Fynske Kunstakademi
Jernbanegade 13
5000 Odense C

Hvis du har interesse for at besøge kunstudstillinger og ferniseringer med national kunst, så er det muligt at få mere information på www.ferniseringer.dk.


Billedekilde: Det Fynske Kunstakademi pressefoto

hello
dbO

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.