Regnvandsopsamling

Regnvandsopsamling: Sådan genbruger du regnvand i dit drivhus

reklame

Ved opsamling af regnvand yder du ikke kun et bæredygtig og miljøvenlig bidrag. Det kan også gavne din økonomi og dine drivhusplanter. I denne artikel dykker vi ned i fordelene ved regnvandsopsamling til brug i drivhuset og giver dig samtidig nogle konkrete idéer til, hvordan du kan installere opsamlingen og få bedst muligt gavn af det gratis vand.

Fordelene er mange ved regnvandsopsamling

Når regnvand opsamles og genanvendes, resulterer det i mange fordelagtige konsekvenser. Der er tale om både bæredygtige, miljøvenlige og økonomiske fordele, som gavner på den korte og den lange bane.

Helt overordnet betyder en opsamling og genanvendelse af regnvand, at behovet for at bruge drikkevand fra din vandforsyning reduceres. Konsekvensen af dette er både, at vandforsyningen skal bruge færre ressourcer på rensning og distribution af drikkevand, og at presset på vores grundvand og vandressourcer mindskes.

En anden fordel er de økonomiske besparelser, som genbrug af regnvand vil give dig. Ved ikke at benytte drikkevand til at vande planterne i dit drivhus med, kan du nemlig spare mange penge på din vandregning.

Bæredygtighed i drivhuset

Har du gået med tanken om at investere i et drivhus af bæredygtige overvejelser, så spring ud i det. Med et drivhus i haven kan du i enten stort eller småt format være selvforsynende og dermed bidrage til din egen bæredygtige husholdning. Dyrkning af egne grøntsager og frugter vil være medvirkende til at mindske dit klimaaftryk.

Du kan sagtens finde et drivhus til en fornuftig pris, og med regnvandsopsamling har du ingen løbende udgifter til vanding, og du belaster ikke vores vandressourcer. Du finder masser af spændende Halls drivhuse online og hos Juliana Drivhuscenter Odense.

Sådan opsamler du regnvand

Det er nemt at komme i gang med regnvandsopsamling og udnyttelse af den gratis ressource.

Når det kommer til opsamling af regnvand til drivhusbrug, vil det være oplagt at vælge blandt disse to måder:

– En regnvandstønde
Langt de fleste regnvandstønder kan opsamle mellem 200 og 500 liter vand, så du vil let kunne finde en tønde, som kan dække dit behov. Regnvandstønden placeres ved et nedløbsrør, hvorved regn fra taget kan løbe ned i tønden. Du tapper vand via en taphane.

– En tank
Har du et stort behov for vand, vil en tank være en ideel løsning. Der kan her være tale om en palletank eller en regnvandstank. En sådan tank vil typisk kunne indeholde 1000 liter vand, og den vil være placeret oven på jorden.

Hvis du ønsker det, kan du tilslutte det opsamlede regnvand til vandingssystemer i dit drivhus. På den måde kan du let og effektivt genanvende regnvandet til gavn for dine planter og til minimering af vandspild.

Har du som så mange andre drivhusejere kastet dig ud i det populære fænomen med vertikal dyrkning, vil denne udnyttelse af regnvandet være en stor gevinst og hjælp for dig, når det kommer til daglig vanding og pleje af alle dine drivhusplanter.

Regnvand kan bruges til mere end blot drivhusvanding

Selvom mange drivhusvejere primært benytter det opsamlede vand til vanding, kan regnvand sagtens bruges til andre formål.

Det vil f.eks. være oplagt at benytte vand fra regnvandstønden, når du skal rengøre dit drivhus om foråret. Du kan ligeledes bruge opsamlingsvandet til at vaske haveredskaber, krukker og potter af med. Skal dine fliser eller havemøbler i drivhuset skrubbes i løbet af sæsonen, vil det være nærliggende at hente en spandfuld vand fra din opsamlingstønde eller -tank.

Såfremt det er muligt i din have, vil en ideel placering af din opsamlingsenhed være så tæt på dit drivhus som muligt. På den måde undgår du at skulle slæbe den fyldte vandkande over en længere distance.


Denne artikel er annoncørbetalt og produceret i samarbejde med hallsgreenhouses.

bloomit
hello

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.