billetter

Populære feriedestinationer i Europa

reklame

Der er mange populære feriedestinationer i Europa, som du kan vælge imellem. Her finder du nogle af de mest oplagte muligheder.

Oplev den britiske kultur i London

London er en af de mest spændende byer i Europa, og det er ikke uden grund. Byen har et utroligt bredt udvalg af kulturelle oplevelser, som man kan opleve, så bestil din billet på forhånd her og tag afsted.

Det britiske imperiums historie er stadig meget tydelig i London, og derfor kan man finde mange interessante museer og seværdigheder, som giver et indblik i denne tid. Man kan eksempelvis besøge The British Museum for at lære om landets historie fra oldtiden til nutiden. Herudover er der også flere andre museer såsom National Gallery, Tate Modern og Victoria & Albert Museum, som alle har deres helt egen unikke samling af kunstværker.

Derudover kan man også opleve den britiske kultur ved at tage på en tur rundt i byen for at se de forskellige arkitektoniske stilarter, som præger Londons skyline. Man kan fx besøge Buckingham Palace for at se det royale palads eller Westminster Abbey for at se den berømte gotiske arkitektur.

Endelig er der mange teatre rundt i byen, hvor man kan opleve alt fra moderne dramaer til klassiske operaer.

Nyd varmen i Barcelona

Barcelona er en meget populær destination i Europa, og det er ikke uden grund. Byen har et varmt klima, som gør det muligt at nyde solskinnet året rundt. Det betyder også, at man kan nyde den smukke strandpromenade eller slentre gennem byens smalle gader med deres farverige facader. Man kan også opleve Barcelonas unikke arkitektur, som er noget ganske særligt.

Derudover er der mange restauranter og caféer, hvor man kan nyde den lokale madkultur. Uanset hvad, du foretrækker at lave i Barcelona, vil du helt sikkert føle varmen fra solen på din hud.

Mærk historien i Oswiecim

Oswiecim er et sted, der har en meget tragisk historie. Det var her, Auschwitz-Birkenau koncentrationslejren blev bygget af nazisterne under Anden Verdenskrig. I dag er det et museum og mindesmærke for de mange ofre, som mistede deres liv i lejren.

Der er flere måder at mærke historien i Oswiecim på. Man kan starte med at besøge Auschwitz-Birkenau koncentrationslejren selv og få en guidet tur rundt. Her vil man få mulighed for at se de forskellige barakker, hvor ofrene boede og arbejdede samt se de forskellige monumenter og mindesmærker, der er opstillet til ære for dem, der mistede livet i Polen under Anden Verdenskrig.

Man kan også tage til Oskar Schindlers fabrik i Krakow, som ligger cirka 40 km væk fra Oswiecim, herfra kan man følge sporene af den berømte film “Schindlers Liste” og lære mere om den store indsats, Schindler gjorde for at redde jødiske liv under Anden Verdenskrig.

Endelig kan man besøge JCC Krakow (Jewish Community Center) i Krakow, hvor man kan deltage i forskellige arrangementer såsom foredrag eller workshops om jødisk kultur og historie, herfra vil man få mulighed for at få et dybere indblik i den tragiske historie bag Oswiecim.

Du kan med fordel blive klogere på auschwitz, før du tager afsted.

Glæd dine smagsløg i Rom

Rom er en af de mest kulinariske byer i Europa, og der er derfor mange forskellige retter at vælge imellem. For det første kan du prøve den berømte italienske pizza, som er lavet med frisk tomatsovs og mozzarellaost. Pizzaen kan varieres med forskellige ingredienser, såsom skinke, champignon eller peberfrugt.

Eller hvad med en skål spaghetti alle vongole? Dette er et populært valg blandt turisterne, da det består af spaghetti kogt i hvidvin og olivenolie sammen med friske muslinger. Hvis du har lyst til at få pasta på en anden måde, kan du prøve ‘Cacio e Pepe’, som består af spaghetti kogt i saltvand tilsat revet pecorino ost og sort peber. Til sidst skal man ikke glemme de lokale specialiteter som Saltimbocca alla Romana (kalveschnitzler) eller Abbacchio al forno (lamsbryst). 

Derudover kan du også få spaghetti carbonara, som er en cremet pasta lavet med æg, parmesanost og bacon. Denne ret kan du også få på restauranter i Odense, hvis du i stedet beslutter dig for at tage til Fyn.

Der er mange populære feriedestinationer i Europa, som du kan vælge mellem. Nogle af de mest populære omfatter London, Barcelona, Polen og Rom. Du kan med fordel besøge disse steder uden for højsæsonen, hvis du ønsker at spare penge på din ferie. Hvis du gerne vil spare endnu flere penge på din ferie, kan du selvfølgelig også vælge at holde ferie i Danmark, hvor du for eksempel kan udforske Odense og opleve byen med helt nye øjne.

bloomit
dbO

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.