Odense har brug for et godt nyt år

nytår 2023

Byens butiksindehavere skal se fremad i 2023

Til nytår ser vi ofte tilbage på året der gik, og denne gang vil det for mange lokale erhvervsdrivende ikke være med glæde. Krisen, som blev igangsat af krigen i Ukraine, betød, at mange mennesker skruede ned for forbruget. Og ikke kun energi, men i høj grad også af andre forbrugsgoder, man før havde mulighed for at bruge penge på. Og det er gået ud over detailsalget.

Nu må Odenses butiksindehavere se fremad, så vi forhåbentligt, når det bliver nytår 2023, kan se tilbage på et år med fremgang og vækst til gavn for alle byens borgere.

Et håb om fred

Krig i Europa, tårnhøj inflation og energipriser ude af kontrol har betydet, at ingen kan sige sig fri for at mærke et skrumpet månedligt rådighedsbeløb. Man er derfor nødt til at tænke over, hvad man bruger sine penge på. Heldigvis ser energipriserne ud til at stabilisere sig, og vi har lov at håbe, at der kommer en løsning på krigen i Ukraine inden nytår 2023. Begge dele vil få betydning for butikslivet i alle danske byer og altså også for Odenses mange forretninger.

Genfind den gode kundeservice

Når det er sagt, er der allerede nu flere ting, lokale butikker kan gøre for at trække kunderne ind og øge salget. Der skal tænkes nyt og i højere grad arbejdes med tilbud, der har værdi for kunderne. Mest vigtigt er dog den service, der ydes, eller måske endda mangel på samme, i den enkelte butik. Den øgede nethandel kan i nogle tilfælde kobles direkte op på det faktum, at man som kunde kan føle sig uvelkommen eller ligefrem dårligt behandlet, når man træder ind i en butik.

Her må de gamle dyder frem igen, og personalet bør oplæres i, hvordan man betjener kunder, herunder at smile, tilbyde pose, oplyse om bytteregler og ikke mindst at tage venligt afsked med kunden, inden man vender sig mod næste opgave. Det skal være en god oplevelse at besøge en fysisk butik, og dette er et væsentligt parameter i opgaven med at fastholde den fysiske handel og stoppe blødningen over mod den stigende nethandel.

Der er altså flere ting, man som lokal butiksindehaver kan gøre for at tiltrække og fastholde kunder. I denne tid er det afgørende at bevare optimismen, se fremad og have fokus på den gode kundeoplevelse, ikke kun til jul og nytår, men hele året rundt.

hello

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.

dbO
bestil avis