bahne
bestil avis

Ledigheden i Odense stiger

Ledigheden i Odense

De seneste data fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i april 2024 var på 4.126 fuldtidspersoner, hvilket svarer til 4,0 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune.

Dette repræsenterer en stigning i ledighedsprocenten i Odense fra 3,9 % i marts 2024 til 4,0 % i april 2024. På landsplan forblev ledighedsprocenten uændret på 2,9 % i både marts og april 2024.

“Jeg tager det meget alvorligt, at ledigheden er steget i Odense,” siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt. – Derfor er jeg tilfreds med, at der i Beskæftigelses- og Socialudvalget er en stærk vilje til at investere i at få flere odenseanere i job.

Ved det seneste udvalgsmøde blev vi enige om at finde penge til særlige indsatser for seniorer, akademikere og ledige på kanten af arbejdsmarkedet. Derudover har vi afsat midler til flere pladser på integrationsgrunduddannelsen og oprettelsen af et nyt job- og integrationshus. I alt har vi i det seneste år afsat knap otte millioner kroner til nye indsatser for at styrke beskæftigelsen og reducere ledigheden i Odense.

Ledigheden i Odense var den tredjehøjeste i landet

I april 2024 havde Odense landets tredjehøjeste ledighedsprocent, mens byen i marts 2024 lå på en fjerdeplads. Den nuværende ledighedsprocent er 3,8 %, svarende til 3.982 fuldtidspersoner.

Læs mere om ledigheden i Odense her.

Kilde: Odense kommune presseafd.

hello

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.

bahne
dbO