Hike Fyn vil forvandle øen til den perfekte perle for vandreturister

Hike Fyn vil forvandle øen til den perfekte perle for vandreturister

Vandreturen er blevet det nye sort blandt danskerne. Og det er intet under – for i en tid med stigende mistrivsel og depressive tendenser blandt mange er en tur udenfor i det fri en fantastisk mulighed for at få noget lys i hverdagen.

Imidlertid findes der også flere fordomme om vandreturen som aktivitetsform. Folk er bange for, at det ikke er noget for dem; at det bliver kedeligt, ensformigt og indholdsløst. For hvad er en vandretur, andet end en gåtur, der strækker sig over en længere rute?

På Fyn har man sat et nyt initiativ i gang, der skal tiltrække vandreturisterne og få fynboerne op af sofaen. Projektet hedder Hike Fyn, og er søsat af turistorganisationen Destination Fyn. Herunder får du et hurtigt overblik over hvordan Hike Fyn-projektet er med til at gøre vandreturen til en attraktiv aktivitet på Danmarks midter-ø.

Fynske virksomheder inviterer vandreturisterne udenfor

Som led i projekt Hike Fyn har organisatørerne bag udviklet et samarbejde mellem en lang række fynske virksomheder, der alle udbyder produkter og services til fordel for vandreturismen.

Paletten af virksomheder, der deltager i projektet, er bred. Bl.a. kan u selvfølgelig finde alle de klassiske overnatningssteder, der kan give en tryg base, når ben og fødder trænger til en pause. Men der er også andre virksomheder, der tilbyder mere målrettede services direkte på vandreturen på Fyn.

Worres Outdoor: Til jer, der vil have arrangeret indholdsrige vandreture

Worres Outdoor er bl.a. en af de virksomheder i projektet, der gør sig til som turoperatør, hvis du gerne vil have turen arrangeret. Worres Outdoor sørger for at planlægge turen, og indlægger en række sjove aktiviteter undervejs. Hvordan lyder det for eksempel med havdyb og efterfølgende saunagus indlagt på ruten? Eller hvad med et koncept, hvor du tager strikketøjet med, og så er der ellers lagt op til trætte ben og bålhygge om aftenen?

Ja, mulighederne for at spice vandreturene op er i praksis uendelige. Men nogle gange skal der sættes lidt skub i kreativiteten, planlægningen og eksekveringen. Det kan Worres Outdoor hjælpe jer med.

Ledercoaching og vandretur i et samlet koncept

Der findes også virksomheder i projektet, der tilbyder en mere dybdegående oplevelse til udvalgte segmenter. Her finder man bl.a. konsulentvirksomheden Karlshøj & Co., der har vævet professionel ledercoaching ind i vandreturskonceptet.

Her kan du komme som dig selv – eller med en gruppe, hvis resten af arbejdspladsens ledergruppe skal have gavn af en ledercoach. Konceptet er egentlig fantastisk fleksibelt. Du kan både få 1:1 sparring på en vandretur, der kan være alt mellem 3 og 6 timer. Du kan også arrangere et længerevarende coaching-forløb, med 3 eller flere planlagte ture, og tid til refleksion og online sparring mellem vandringens sessioner.

Vi synes, at konceptet er genialt – men det egner sig nok mest til virksomheder.

Overblik: Alle virksomhederne i Hike Fyn-projektet

Herunder giver vi jer et overblik over alle de virksomheder, der er en del af Hike Fyn-projektet – sammen med en kort beskrivelse af de service-ydelser, de tilbyder. I kan nemt kontakte virksomhederne direkte for at høre mere til hvad de kan gøre for jeres vandretur.

Bergholdt.dk A/S
Fyns største busselskab for turist- og rutekørsel
Børstenbindervej 5
5230 Odense M

Casa Ghiorsi
Tilbyder overnatning i facilitetsrige glampingtelte + bondegårdsbesøg, kød og vin
Øverste Skovbymark 16
5985 Søby

Danhostel Svendborg
Full-service vandrerhjem i Svendborg
Vestergade 45
5700 Svendborg

Emmerbølle Strand Camping
Tilbyder overnatningspakker for vandrere + kort over lokale vandreruter
Emmerbøllevej 24, Tranekær
5900 Rudkøbing

Frirum I/S
Natur- og wellness-oplevelser under åben himmel – herunder saunagus, isbade, foredrag mm.
Baunevej 8
5610 Assens

Fugleviglund
Tilbyder overnatning og vandreweekend-pakker
Lergyden 38
5492 Vissenbjerg

First Camp Hasmark Strand
Tilbyder vandreweekender for hele familien + service på Nordfyns 3 bedste vandreruter
Hasmark Strand, Strandvejen
205, 5450 Otterup

Karlshøj & Co.
Tilbyder professionelle ledercoachingforløb kombineret med vandreture i det fri (enkeltvis eller for grupper)
Bøstrup Strandvej 10, Bøstrup
5953 Tranekær

Kathrinelyst
Tilbyder vandrepakker og/eller overnatning i gammel, hyggelig slægtsgård
Østre Hougvej 150
5500 Middelfart

Korinth B&B
Traditionelt Bed & Breakfast – ideelt for vandreturister i de Sydfynske Alper
Reventlowsvej 15
5600 Faaborg

Sulkendrup Mølle
Tilbyder overnatning i gammel vandmølle + lokale vandreruter
Sulkendrupvej 1
5800 Nyborg

Worres Outdoor
Turoperatør, der kombinerer vandreturen med sjove aktiviteter undervejs – for private og virksomheder
Bryggergården 6
5600 Faaborg

Aasesminde B&B
Klassisk Bed & Breakfast, der tilbyder cykler, vandreguides og overnatning
Krøllegårdsvej 4
5600 Faaborg

hello
dbO

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.