Findes der gratis oplevelser i Odense

gratis oplevelser

Der er hygge i Odense – med mange gratis oplevelser for hele familien

Odense er Danmarks tredjestørste by – er der ellers noget at sige om byen, andet end at det er en by, toget stopper i, når du er på vej til København? Ja, for Odense har mange såvel gratis som billige kulturoplevelser, du kan give dig i kast med, når du ferierer på et stramt budget. Her 4 gratis fornøjelser, der gør Odense værd at besøge og holde ferie i.

Tag en frisk dukkert i Odense Havnebad

Du kan tage et smut ned til Odense Havnebad, der sjovt nok ligger i Odense Havn centralt i byen. Havnebadet er gratis at benytte, og vælger du at bade i åbningstiden, vil der måske være livredder til stede. Havnebadet har omklædningsrum og små skabe til at sætte dine værdigenstande bag lås, så du kan bade uden frygt for tyveri. Er du til friske dukkerter, har du altså et sted at tage dem trygt.

Nyd grønne omgivelser ved Carolinekilden

Hvis du mere er til gåture i det grønne, kan du fx lægge vejen forbi Carolinekilden i det nordvestlige Odense. I fordums tid var her en helligkilde, hvis vand man mente havde helbredende egenskaber og derfor solgte godt. Kilden blev restaureret i 2004 på kommunalt initiativ, så vandet nu atter løber i kilden, om end det nu bare er postevand, der bruser ud. Magisk vand skal du altså ikke regne med.

Byvandring med H.C. Andersen-inspirerede skulpturer

Odense er H.C. Andersens by, og det har odenseanerne sørget for, man aldrig glemmer. Bl.a. er byen spækket med eventyrskulpturer, hvor motiver er hentet fra den verdenskendte forfatters eventyr. Ønsker du at tage på byvandring gennem Odense, men mangler konkrete ting at pejle efter, så ligger det lige til højrebenet at vælge en rute, hvor du bl.a. får set Tommelise og den standhaftige tinsoldat.

Er du i Odense om sommeren? Tag med på vægterrunde

Søger du en gratis oplevelse, hvor der sker lidt mere, og andre sætter tempoet for dig, så kan du om sommeren (i juli og august) hver aften undtagen søndag tage med Odenses nattevægtere på gåtur gennem byen. Vægterne har mange historisk funderede fortællinger at underholde med. Følg dem på en vægterrunde, hvis du er i byen, når det er. Turen starter foran Den Gamle Kro i hjertet af byen.

Odense er rig på gratis oplevelser.

dbO

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.

dbO
bahne