Frie Funktionærer

din by odense

– Et fagforbund med en høj medlemstilfredshed

reklame

Frie Funktionærer er et fagforbund med sin egen tværfaglige a-kasse

Frie Funktionærer blev grundlagt i 1951 og er politisk neutral, ligesom den er uafhængig af faglige hovedorganisationer, hvorfor den et fornuftigt valg for alle uanset branche og lønniveau.

Frie Funktionærer kaldes i dag blot for FRIE, og fagforeningen holder til i Odense med hovedkontor i Overgade 24. Det er en stærk fagforening og a-kasse, som har oplevet stor vækst over de seneste år. Mod slutningen af 2015 var der 15.000 medlemmer, mens antallet i januar 2017 var steget til 23.000.

Frie Funktionærer har en høj medlemstilfredshed

Fagforeningen udmærker sig ved at have nogle af de mest tilfredse kunder i Danmark. Det skyldes en kombination af, at FRIE er en billig a-kasse med et medlemskontingent på knap 500 kr. om måneden. Du kan se de aktuelle satser her.

Når du vælger FRIE som din fagforening, får du ikke bare juridisk hjælp og støtte, når behovet opstår – du får en fagforening med en utroligt høj medlemstilfredshed. Dette ses blandt andet på fagforeningens Trustpilot, hvor hele 8 ud af 10 giver fagforeningen 5/5 stjerner.

FRIE er en gul fagforening

FRIE blev grundlagt i 1951, og var dengang udelukkende henvendt frie funktionærer. Senere skiftede de dog fokus, så fagforeningen åbnede op for alle former for lønmodtagere, hvilket ligeledes gjorde det muligt for selvstændige at blive medlem.

Dette var startskuddet på den fagforening, som FRIE er i dag. FRIE er en fagforening for alle, og du kan blive medlem, uanset hvilken stilling, du har, eller hvilket fag, du arbejder i. Herudover har de en fornuftig a-kasse for selvstændige.

Frie Funktionærer er en såkaldt gul fagforening, hvilket betyder, at de ikke har en hovedorganisation, ligesom de heller ikke er afhængig af et politisk parti eller en religion. Fagforeningen henvender sig således ikke til én bestemt faggruppe, hvorfor du som medlem heller ikke vil opleve at skulle deltage i en strejke.

Fordelen ved de gule fagforeninger er blandt andet, at de er billigere. En gul fagforening er konkurrencedygtig på kontingentet, hvilket ofte er en fordel, hvis du ønsker den billigste fagforening. Samtidig betyder det, at der er større fokus på dig, ligesom Frie Funktionærer udelukkende fører din sag, hvis du ønsker det.

Klik her for at se aktuelle tilbud hos FRIE.

Hvorfor tilmelde sig FRIEs a-kasse?

Som nævnt, har Frie Funktionærer eksisteret siden 1951. Det betyder, at de har en solid erfaring som fagforening, og de er derfor rustet til at hjælpe dig bedst muligt. Hvis du endnu ikke har været på arbejdsmarkedet i mange år, er der stor sandsynlighed for, at du kommer til det.

Af samme årsag er det vigtigt, at du er medlem af en fagforening, som kan hjælpe dig med at opnå de mest optimale vilkår på arbejdsmarkedet. Hos Frie Funktionærer kan du vælge mellem to forskellige medlemskaber i fagforeningen: Frie Basis og Frie Favorit.

Uanset, hvilket medlemskab du vælger, er du garanteret kompetent juridisk rådgivning, hvorfor der som udgangspunkt ikke er ét medlemskab, der er bedre end det andet. Du kan læse mere om forskellen på de to medlemskaber ved at klikke her.

Annonce

Bliv medlem af FRIE som lønmodtager eller selvstændig

Det er ikke kun ansatte i lønmodtager stillinger der kan blive medlem hos FRIE. Hvis du er selvstændigt erhvervsdrivende og ønsker at blive medlem af en a-kasse, er Frie Funktionærer et oplagt bud. Det giver dig mulighed for at optjene dagpengeret, hvis din virksomhed skulle ende med at gå konkurs, eller du selv vælger at lukke den ned.

Meld dig ind i Frie a-kasse her.

Du skal opfylde følgende krav for at blive medlem som selvstændig:

  • Du skal være momsregistreret.
  • Du skal indberette din omsætning til SKAT.
  • Du skal beskattes på baggrund af virksomhedsskatteloven.


Herudover er der en række andre krav, som skal være opfyldt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder kravene eller ej, kan du altid kontakte Frie Funktionærer, som kan hjælpe dig videre.

Du kan læse mere om kravene ved at klikke her.

Du optjener dagpengeret, når du melder dig ind. Der er dog en række forholdsvist komplekse regler for, hvornår du kan få udbetalt dagpenge, når du er selvstændig. Din virksomhed skal eksempelvis lukkes ned, før du kan modtage dagpenge.

Som medlem får du følgende fordele:

  • Ubegrænset rådgivning og 1:1 sparring med en konsulent
  • Rådgivning i forhold til salg, marketing, jura, m.m.
  • Få hjælp til aftaler og kontrakter fra Frie Funktionærers egne jurister
  • Gratis inkassoservice
  • Rabat på forsikring, bank m.m.

Du kan se alle fordelene for selvstændige ved at klikke her.

Annonce

FRIEs lønsikring - opnå økonomisk tryghed

Udover at blive medlem af FRIEs fagforening og a-kasse, har du også mulighed for at tegne en lønsikring. Det er en god idé, da det sikrer dig økonomisk tryghed, hvis du skulle ende med at blive arbejdsløs over en længere periode.

Selvom det kan virke unødvendigt at tegne en lønsikring, er det i mange tilfælde en god idé. Hvis du bliver langtidsledig, vil pengene hurtigt blive tjent ind igen. Du kan læse mere om FRIEs lønsikring for lønmodtagere ved at klikke her.

Herudover har du også mulighed for at tegne en indtægtssikring, hvis du er selvstændig. Dette svarer til lønmodtagernes lønsikring, men der er en række andre regler, som gør sig gældende. Du kan læse mere om indtægtssikring for selvstændige her.

Som lønmodtager kan du tegne to forskellige lønsikringer:

  • Fri lønsikring: Denne lønsikring er til dig, som ønsker et alternativ til a-kassen. Her er du sikret op mod 90% af din indkomst, og du skal ikke betale kontingent til a-kassen.
  • Supplerende lønsikring: Denne lønsikring er til dig, som vil være sikret en højere sats end dagpenge. Du vil derfor stadig være medlem af Frie Funktionærers a-kasse, men du vil opnå en højere sats, end hvis du ikke havde supplerende lønsikring. 

Se aktuelle tilbud hos FRIE

Hos Frie Funktionærer er der ofte forskellige kampagner, hvor du eksempelvis kan få de 3 første måneder gratis. Du kan altid se de aktuelle tilbud på FRIEs hjemmeside.Klik her for at se de aktuelle kampagner og tilbud på a-kasse, fagforening og/eller lønsikring hos FRIEs.

Adresse:
Overgade 24
5000 Odense C

Annonce
Få nyhederne fra dinbyOdense
Hold dig orienteret med de spændende aktiviteter, tilbud og nyheder fra Odenses byliv
- Vær blandt de første der får besked.

Som modtager kan til enhver tid afmelde i bunden af hvert udsendt nyhedsmail.

Annonce
Måltidskasser