Startup i Odense får sin første milliardvirksomhed som kunde på 1 år

milliardvirksomhed

For mange nystartede viorksomheder skal man bevise sig i det små før de store kunder bider på krogen. Men det er ikke altid tilfældet – og det har et par unge iværksættere fra Odense erfaret.

Anders Egvang og Vasile Rusu mødte hinanden på bacheloruddannelsen i Økonomi og Business på SDU, hvor en fælles interesse for investering i aktier udgjorde grobunden for et spirrende venskab. 

Det var imidlertid et problem, der opstod for dem som aktionærer, der forandrede deres eksperimenteren med aktier til et iværksættereventyr.

Og nu, lidt over et år efter starten på eventyret, sidder Anders og Vasile i en lille lejlighed i Odense C. med 15 børsnoterede virksomheder i deres kundekreds.

Online platform skal forbedre kommunikationen mellem investor og virksomhed

Anders og Vasile oplevede kort efter deres første investeringer i aktier, at det som lille investor kunne være svært at komme til orde overfor de virksomheder, man havde investeret i.

“Vi syntes, at vi selv manglede en løsning, hvor vi som private investorer havde mulighed for at være med i regnskabspræsentationerne for at stille spørgsmål, så vi bedre kunne træffe beslutninger i markedet,” fortæller Anders. 

Produktet, der står bag Anders’ og Vasiles resultater, er en online platform, der skal hjælpe virksomheder med at facilitere en bedre kommunikation mellem investorer og virksomheden selv gennem en strømlinet, online eventoplevelse.

Platformen har fået det mundrette navn Stokk. Med denne løsning kan børsnoterede virksomheder invitere alle deres investorer – store såvel som små – til online at engagere sig mere i virksomhedens aktiviteter, processer og beslutninger.

Fik et legat fra innovationsfonden

En af de ting, som har muliggjort Anders’ og Vasile’s succes, er et legat på godt trekvart million kroner, som de modtog fra Innovationsfonden tidligt i forløbet.

Legatet gjorde, at de kunne gå fuld tid i virksomheden. Anders stod for salg såvel som for det administrative, mens den autodidakte Vasile stod for software-udviklingen af Stokk.io-platformen.

De unge drenge forventer ikke at komme ud af 2023 med et overskud i regnskabet. Derimod skal eventuelle frie midler fra virksomhedens salg geninvesteres i virksomheden på kort sigt.

hello
dbO

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.

bahne
bahne