bestil avis
dbO

Eventyrenes By: Eventyrligt Julemarked er åbnet

julemarked

Lugten af gløgg, brændte mandler, æbleskiver og varm kakao breder sig endnu engang i Odenses gader. I de gamle, historiske gader åbnes der juleboder pyntet med lys og gran, som sælger alt fra spiselige vinter specialiteter, til hjemmelavet julepynt, personlig pleje produkter og meget mere

Eventyrligt Julemarked er navnet på det gamle årlige julemarked (før kendt som H. C. Andersen Julemarkedet), som har eksisteret i mange år efterhånden. Du finder julemarkedet i Odenses gamle bydel, blandt de brostensbelagte gader og historisk bevarede huse.

Statister, oppyntning og hestevogne trækker dig tilbage i tiden, til en tid længe før biler, smartphones og lignende moderne fænomener kom til. 

Det eventyrlige julemarked holder sig så tro traditionen, at du her kan opleve julemænd som går ned af gaden i de traditionelle skandinaviske julemandskostumer, som var blå (det, som vi i dag karakteriserer som den ikoniske røde og hvide julemand, blev nemlig opfundet af Coca Cola). 

Luften bliver fyldt med duften af varmende julekrydderier, julemusik spiller ud over de gamle gader, og H. C. Andersen Paraden og andre statister går rundt og spreder eventyrlig juleglæde, mens du kigger på julevarer og -mad.

Bredt udvalg af spændende boder, du kan besøge

Boderne i Eventyrligt Julemarked 2021 er varierede og giver både noget til den søde tand, dekorative elementer til hjemmet, samt gode råd og tilbud fra alskens lokale firmaer. 

Oplev alt fra eventyrlige pandekager fra heksens hytte, det historiske sydesalt fra Hærvejssalt, Kaffemanden med sin økologiske kaffe, Mandelbrænderiet som sælger juleknas, til vegansk hud- og hårpleje fra Tree & Earth Skincare, og meget, meget mere de første to weekender i december.

Dynamisk program – noget at opleve hele dagen

Programmet ændrer sig en smule fra dag til dag de første to weekender i december (se åbningstider nederst på denne side). Det betyder, at du ikke kommer til at gå glip af nogle af de mest essentielle ting, som er på programmet, men at nogle specifikke ting kun foregår på bestemte datoer, for at skabe dynamik på pladsen. 

For eksempel kan man d. 11. og 12. december bygge med Lego foran ODEON, mens man d. 04. og 05. december kan tage på Børnecafé Ællingen ved Sortebrødre Stræde, og lave kunst til andre børn. 

Programmet spreder sig over et større område, så du kommer til at gå lidt rundt i brostensgaderne, hvis du gerne vil se det hele. Bygninger og boder på vejen er selvfølgelig pyntet flot op; derefter er det bare med at finde de ting, du synes er mest interessante. Du kan tjekke alle de spændende ting, man kan opleve i Eventyrligt Julemarkeds program oversigt, så du ikke går glip af noget.

Hygge for hele familien

Det eventyrlige julemarked har hygge i alle højder og til alle aldre, så du kan sagtens tage hele familien under armen. 

Til de voksne er der blandt andet de spændende boder, med alt fra specialøl til håndlavede smykker og bagværk. 

Til børnene er der både børnelege og quizzer, de kan deltage i. Derudover kommer H. C. Andersen selvfølgelig også forbi og læser historier op.

Praktiske informationer

Pris

Gratis entré for alle!

Adresse

Sortebrødre Torv 1

5000 Odense C.

Åbningstider

Lørdag d. 4. December (10:00-18:00) 

Søndag d. 5. December (10:00-17:00)

Lørdag d. 11. December (10:00-18:00)

Søndag d. 12. December (10:00-17:00)

Kontakt

Email    → eventyrligt@eventyrligtjulemarked.dk 

hello

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.