bahne
bahne

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II har 50 års jubilæum

Dronning Margrethe

Ikke mange mennesker kan prale af at have haft et job i 50 år, men den ære er Danmarks regent, Dronning Margrethe II forundt

Faktisk var det allerede d. 14. januar i år, at et halvt århundrede var passeret siden kroningen, men COVID-19-pandemien har gjort, at mange festligheder blev udskudt. Fx blev en gallaforestilling på Gamle Scene i Det Kongelige Teater først afholdt i september måned.

Næste år åbnes dørene op for MARGRETHE-musicalen

Andet er også i støbeskeen, hvad angår fejringen af H.M. Dronningens 50-års regeringsjubilæum, fx vil Det Kongelige Teater næste år åbne dørene op for musicalen MARGRETHE, hvor premieren ligger i juni. I august 2023 skal musicalen opføres i Odense som del af H.C. Andersens Festivals. Musicalen følger den unge Margrethes liv fra vugge til besættelsestiden til moderne tider og er rig på historie.

Ønsker du en erindringsmønt?

Er du interesseret i at mindes royale begivenheder, kan du fx ihukomme Dronningens 50 år på den danske trone, hvis du får den særlige erindringsmønt, som Nationalbanken har udsendt i forbindelse jubilæet. 3. januar dette år udgav PostNord i øvrigt et jubilæumsark med tre helt særlige frimærker, hvor to viser Dronningen som hhv. ung og ældre, mens det tredje frimærke er Danmarks rigsvåben.

Odense Marcipan er kongelig hofleverandør

Udover at få fx erindringsmønter og frimærker til minde om begivenheden, så kan du, hvis du bor i Odense, sætte tænderne i konfekt lavet med produkter fra Odense Marcipan. For de er kongelig hofleverandør, og i anledning af Dronning Margrethes 50-års jubilæum leverede de desserten, der blev nydt til gallataflet på Christiansborg Slot i september dette år – en kage med en rig smagsprofil.

Hvorfor ikke prøve dig af med nogle simple konfektopskrifter i køkkenet derhjemme? Faktisk kan du finde mange gode opskrifter inde på Odense Marcipans hjemmeside, bl.a. til kransekager og tærter.

Er du interesseret i historie? Læs om tronfølgeloven af 1953

Måske har du ikke synderligt med forkærlighed for det danske kongehus og har end ikke ænset, at der har været noget jubilæum i år.

Hvis du alligevel interesserer dig lidt for Danmarkshistorie, kan du fx læse op på tronfølgeloven af 1953, der gjorde det muligt for H.M. Dronning Margrethe at arve tronen efter sin far, Frederik IX. Et væld af spændende fortællinger med Dronningen som central karakter er der for dig at dykke ned i.

hello
blomst

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.

bestil avis
dbO