begravelse

En begravelse behøver ikke være trist

reklame

Selvom vi har tendens til at tænke på begravelser som noget meget trist, behøver det dog ikke være sådan. En begravelse kan også være en smuk og glædelig stund, hvor man hylder det liv, afdøde havde levet. Læs med her, hvor vi ser på netop, hvordan en begravelse ikke kun er tårer og sorg.

Ikke altid er det dog lige oplagt at gøre en begravelse eller bisættelse til en positiv stund, for er der tale om en person, som kom herfra før tid, måske på grund af sygdom eller ulykke, er det en anden sag end en person, der er mæt af dage og har levet et langt og godt liv.

Få hjælp til det praktiske fra en bedemand

Når et menneske dør, er der mange ting, der skal håndteres, ikke mindst begravelsen. Her vælger de fleste en bedemand til at tage sig af de praktiske ting. Her i Odense kan man blandt andre benytte Lavendla. På deres hjemmeside https://lavendla.dk/bedemand-odense/ kan man finde information om, hvad virksomheden kan hjælpe med.

Måske har man selv lyst til at gøre alt det, man kan, og så kan man vælge det. Omvendt kan Lavendla påtage sig alle opgaver i forbindelse med en bisættelse eller begravelse, og det kan være meget værd for de efterladte, der måske ikke engang har overskud til at gå ind på borger.dk og registrere dødsfaldet. Det skal ske inden for en vis tidsramme efter dødsfaldet.

Fejr det levede liv

Hvis man gerne vil fejre den afdøde og dennes liv og gøre begravelsen til en fest, er der flere ting, man kan arbejde med, så det bliver en let og ikke en tung affære. For eksempel kan man bede gæsterne om ikke at bære sort tøj, som er det almindelige til en begravelse, men i stedet lade deres påklædning afspejle deres forhold til den afdøde. Hvis man insisterer på at bære habit bør der dog også være mulighed for det.

I kirken eller kapellet kan man vælge at afspille et stykke musik eller måske endda få en musiker til at spille et nummer, der på en smuk og positiv måde fortæller om den afdøde. Endelig kan man også gøre det efterfølgende mindesamvær til en humørfyldt stund med sange, den afdøde holdt af og med festlige indslag og minder. På den måde kan alle tage hjem med et lidt mindre tungt hjerte, end da de kom, og fokusere på det positive frem for sorgen.

bloomit
dbO

Besøg de lokale foretninger i Odense midtby

Det er vigtigt at støtte de lokale forretninger, virksomheder, dagligvarerbutikker og mere. For en butiksejer kan en forbrugers købsadfærd gøre en verden til forskel. Når du handler lokalt, både fysisk og online viser du et godt eksempel for, hvordan vi bedst passer på vores by, og du inspirerer samtidig andre. På den måde kan du få skønne oplevelser, samtidig med at du støtter dit lokalsamfund.

dinbyOdense.dk er en portal til forretninger og virksomheder der er placeret i Odense by. Vi håber at sitet her vil give overblik til en let planlægning af den næste shoppetur eller besøg i denne skønne by.